Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Війна в Україні — частина секретного плану Заходу задля знищення Китаю

Таке повідомлення ширяться соціальними мережами й ворожими телеграм-каналами. У ньому йдеться, що 10 років Захід готував Україну до протистояння з Росією, чим націлився на Китай. Мовляв, напад Росії був частиною плану розпалити війну, адже Захід даватиме зброю, щоб знищити спершу Росію, а потім Китай. Проте це — неправда.

Фахівці проєкту «EU vs Disinfo» розповідають, що США, ЄС і деякі країни-члени НАТО надають Україні військову допомогу для відсічі неспровокованій російській агресії. Україна отримує зброю з єдиною метою — відновлення своєї територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів. Себто про винищення тієї чи іншої країни зовсім не йдеться. Однак уся міжнародна спільнота допомагає Україні вигнати окупантів зі своєї території.

Пропагандисти поширюють це повідомлення, аби показати, що Україна —  маріонетка Заходу, який підриває її суверенітет. Водночас це твердження мало на меті виправдання загарбницької війни Росії, адже нібито усе це — змова, організоване знищення країн. Однак війну в Україні розпочала саме Росія, і саме російська армія щодня руйнує українські міста й села, вбиває людей. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись