Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Від імені Апарату Ради національної безпеки і оборони України розсилають електронні листи із шкідливим програмним забезпеченням

Про це повідомили у Держспецзв’язку. Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України (CERT-UA) зафіксувала масове поширення небезпечних електронних листів, які надсилають від імені Апарату Ради національної безпеки і оборони України.

У темі розісланих листів йдеться про «критичне оновлення безпеки». У назві вкладення також йдеться про «оновлення системи безпеки». До листа прикріплено архів із зображенням «інструкції, яку важливо прочитати» та установним файлом. Після його завантаження та запуску на комп’ютері встановлюється програма прихованого віддаленого доступу. Завдяки цьому треті особи отримують доступ до керування комп’ютером та даних. Нещодавно зловмисники поширювали електронні листи зі схожим програмним забезпеченням від імені АТ «Укртелеком». Ймовірно, метою зловмисників є  шпигунство.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись