Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українців готують до швидкої мобілізації підлітків

Пропагандисти, що поширюють проросійську риторику в медіа, стверджують, що «київський режим» нібито готує українців до швидкої мобілізації підлітків від 14 років у звʼязку з нестачею резервів, знищених на всіх ділянках фронту. Мовляв, на це вказує те, що на територію одного з українських навчально-виховних центрів прибули інструктори 103 ОБр ТрО, де три тижні навчали підлітків військової підготовки, після чого найздібніших учнів нібито записали до резерву бригади. Втім це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики Центру протидії дезінформації РНБО України. Вони пояснили, що ця інформація є вигадкою, оскільки згідно з чинним законодавством України мобілізації підлягають особи, які досягли 18-річного віку. Водночас в Україні існують курси з військової підготовки для молоді. Вони не є обовʼязковими і не заборонені законом. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись