Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Українцям надсилають смс-повідомлення від імені «Пошти України», намагаючись їх ошукати

Українці почали отримувати повідомлення з іноземних номерів від імені «Пошти України» про те, що вона не може доставити посилки через нібито брак даних про адресу доставки. Для того, щоб ввести повну адресу та отримати «свою» посилку, шахраї закликають перейти за посиланням та заповнити всі необхідні дані.  

Центр протидії дезінформації при РНБО закликає в жодному разі не переходити за посиланнями сумнівного характеру, оскільки мета шахраїв — отримати всю необхідну інформацію про користувачів для подальших злочинних дій. До того ж варто зауважити, що жоден поштовий сервіс України не відправляє користувачам повідомлення з іноземних номерів

Якщо ж ви стали жертвою шахраїв і втратили доступ до своєї сторінки у соцмережі — зверніться до кіберполіції або інших компетентних органів.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись