Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Формується мережа пропагандистських лекторів на ТОТ Луганщини

Москва продовжує залучати до роботи низку підконтрольних їй лекторів для осередку товариства «Знання» на тимчасово окупованій території Луганщини. Завдання цієї пропагандистської структури, яка існувала ще з часів СРСР, — промивати мізки працівникам та студентам регіону.

У Центрі національного спротиву повідомляють, що пропагандисти організовують лекції, відвідування яких є примусовим. На лекціях агітатори розповідають викривлену історію та пропагують велич Росії та її лідерів у кращих традиціях тоталітаризму. Окупаційна адміністрація вже розробила план «лекцій» на 2024 рік у тамтешніх навчальних закладах. Особливу увагу там хочуть приділити «інформаційному зомбуванню» молоді та дітей.

На тимчасово окупованих територіях російський агітпроп продовжує просувати свої наративи. Варто зауважити, що й на пропагандистах лежить відповідальність за цю війну, яку розв’язав Кремль, і кожен такий агітатор повинен буде відповісти за свої злочини перед народом України. 

У Центрі закликають повідомляти будь-яку наявну інформацію про згаданих «лекторів» у чатботі @sprotyv_official_bot.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись