Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Українцям на тимчасово окупованих територіях Запоріжжя в SMS рекламують ворожий телеграм-канал

Центр протидії дезінформації при РНБО України попередив: українці на тимчасово окупованих територіях Запорізької області отримують SMS із фейковою інформацією та посиланням на Telegram-канал ворога. У повідомленні йдеться, нібито 85% жителів області за приєднання до Росії.

Поширене посилання веде на Telegram-канал «Запорожский вестник», що належить російській окупаційній владі та орієнтований на мешканців Запорізької області, з'ясували фахівці Центру.

«Зазначений канал створено лише місяць тому, а головна його мета — схилити людей на бік Росії, демонструючи "всю красу руского міра" та водночас для дискредитації української влади», — написав ЦПД.

Разом із ЦПД закликаємо користуватися перевіреними часом,  правдивими джерелами інформації, а також тими, де можливо встановити автора контенту.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись