Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Українські військові продали росіянам французькі САУ.

Російські пропагнадистські ЗМІ поширюють інформацію про те, що французькі САУ, які Україна отримала як військову допомогу, бійці ЗСУ за безцінь продали російській армії. Усі пропагандистські ЗМІ пишучи про це посилаються на видання Bulgarian Military, яке стверджує, що «французькі та українські (з Донбасу) джерела запевняють, що в руках російської армії, а точніше у виробничих цехах російського виробника Уралвагонзавод, знаходяться дві 155-мм самохідні гаубиці Цезар, подаровані Францією Україні як військова допомога проти російського вторгнення 24 лютого».

Стверджується, що дві самохідні гаубиці Caesar були продані українцями через посередника за 120 000 доларів за штуку. Однак, як пише The Insider, доказів того, що французькі САУ були продані росіянам, немає. Видання Bulgarian Military, яке про це написало, наводить лише коментарі експертів, зокрема, юриста, який і стверджує, посилаючись на власні спостереження, що українські військові продали росіянам САУ. Проте без належних доказів таким фактам довіряти не можна, адже це — лише припущення людей, які напряму навіть не пов'язані з військовою справою й ніяк не можуть підтвердити своїх слів. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись