Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Німецьке видання Bild повідомило, що російські військові заволоділи трофейною німецькою гаубицею PzH 2000.

Інформацію про те, що російські військові завоювали трофейну німецьку гаубицю поширили кремлівські пропагндистські ЗМІ. У своїх матеріалах вони посилаються нібито на публікацію німецького видання Bild. Пропагандистські ЗМІ повідомляють, що гаубиця буцімто була пошкоджена з трофейного німецького гранатомета, який Збройні Сили України також отримали з Німеччини. Але це — неправда.

За даними фактчекерів зі StopFake, видання Bild не публікувало інформацію про те, що збройні сили РФ нібито заволоділи німецькою гаубицею PzH 2000, яку раніше передали Німеччині як військову допомогу Україні. Також журналісти німецького видання Welt не змогли знайти жодних підтверджень інформації, що розповсюджується в мережі. Російська сторона не надала жодних фото чи відеодоказів того, що ця САУ справді опинилася в руках їхніх військових. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись