Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Індійські медіа повідомляють, що західна зброя не допоможе Україні у війні проти Росії.

У прокремлівських ЗМІ та у соцмережах з'явилася інформація про те, що індійське видання The Economic Times написало, що західна зброя, яку Україні доставляють країни-союзники, не допоможе їй перемогти у війні з Росією. Російські медіа також написали, що ЗСУ можуть повторити долю армії Афганістану: отримати великі обсяги ресурсів, але зрештою зазнати поразки. Пропагандисти ще й натякають, що в українські армії залишається все менше кадрових військових, а моральний дух суттєво падає, бо мобілізовані солдати практично не чинять опору російським військовим. Однак все це — неправда.

Як пише VoxCheck, The Economic Times писали про проблеми з освоєнням західного озброєння, проте не заявляли, що Україна повторить долю Афганістану. Жоден ресурс, який переказує начебто статтю The Economic Times, не вказує посилання на оригінальний матеріал. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись