Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція Українські «партизани» нібито спалили завод із виробництва дронів у Львові

У російському сегменті соцмереж пишуть, нібито українські партизани спалили у Львові завод для виробництва дронів, попередньо також ліквідувавши охоронців заводу. Автори зазначають, що там щомісячно виробляли 5 тисяч дронів для ЗСУ, зокрема БПЛА «Фурія», «Лелека 100», RAM II UAV та інші. Це — маніпуляція. 

Аналітики VoxCheck проаналізували цю інформацію і встановили, що досі не повідомляли деталей щодо вибуху на підприємстві у Львові. Причому підприємство не виробляє БПЛА, інформацію про таке виробництво поширив проросійський пропагандист. Тобто його слова не претендують на достовірність. 

Українські медіа справді повідомляли, що 18 лютого 2024 року у Львові стався вибух на території промислового комплексу по вулиці Антоновича. За словами речниці СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, жертв унаслідок вибуху немає. Офіційних заяв щодо причин вибуху та причетних до нього досі не було. 

У такий спосіб російська пропаганда прагне продемонструвати, що українці нібито не хочуть перемоги в російсько-українській війні й усіляко перешкоджають Силам оборони працювати. Зокрема й через такі «партизанські» атаки.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись