Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Manipulation Українські «партизани» нібито спалили завод із виробництва дронів у Львові

У російському сегменті соцмереж пишуть, нібито українські партизани спалили у Львові завод для виробництва дронів, попередньо також ліквідувавши охоронців заводу. Автори зазначають, що там щомісячно виробляли 5 тисяч дронів для ЗСУ, зокрема БПЛА «Фурія», «Лелека 100», RAM II UAV та інші. Це — маніпуляція. 

Аналітики VoxCheck проаналізували цю інформацію і встановили, що досі не повідомляли деталей щодо вибуху на підприємстві у Львові. Причому підприємство не виробляє БПЛА, інформацію про таке виробництво поширив проросійський пропагандист. Тобто його слова не претендують на достовірність. 

Українські медіа справді повідомляли, що 18 лютого 2024 року у Львові стався вибух на території промислового комплексу по вулиці Антоновича. За словами речниці СБУ у Львівській області Роксолани Яворської, жертв унаслідок вибуху немає. Офіційних заяв щодо причин вибуху та причетних до нього досі не було. 

У такий спосіб російська пропаганда прагне продемонструвати, що українці нібито не хочуть перемоги в російсько-українській війні й усіляко перешкоджають Силам оборони працювати. Зокрема й через такі «партизанські» атаки.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join