Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк На Таймс-сквер нібито розмістили рекламу з написом «Києву кінець»

У соціальних мережах поширюють нібито рекламу CNN на Таймс-сквер із текстом: «Києву кінець. Чи спиняться на цьому росіяни, чи підуть далі? Дізнайтеся це й інше на Political Briefing». Проте це — брехня.

Аналітики VoxCheck проаналізували кейс і визначили, що такої реклами ніколи не показували на Таймс-сквер. На запит фактчекерів інформагентства Reuters віцепрезидентка з комунікацій CNN Емілі Кун відповіла, що «відео змонтоване та не є рекламою CNN».

Ми неодноразово документували фейки, які стосуються підробних графіті, обкладинок на іноземних журналах / шпальт газет або ж рекламних роликів. У такий спосіб пропагандисти прагнуть показати, що їхню риторику (наприклад, що Зеленського ненавидить увесь світ) також повторюють на Заході. Так у читачів може скластися враження, що громадськість справді незадоволена Україною.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись