Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake На Таймс-сквер нібито розмістили рекламу з написом «Києву кінець»

У соціальних мережах поширюють нібито рекламу CNN на Таймс-сквер із текстом: «Києву кінець. Чи спиняться на цьому росіяни, чи підуть далі? Дізнайтеся це й інше на Political Briefing». Проте це — брехня.

Аналітики VoxCheck проаналізували кейс і визначили, що такої реклами ніколи не показували на Таймс-сквер. На запит фактчекерів інформагентства Reuters віцепрезидентка з комунікацій CNN Емілі Кун відповіла, що «відео змонтоване та не є рекламою CNN».

Ми неодноразово документували фейки, які стосуються підробних графіті, обкладинок на іноземних журналах / шпальт газет або ж рекламних роликів. У такий спосіб пропагандисти прагнуть показати, що їхню риторику (наприклад, що Зеленського ненавидить увесь світ) також повторюють на Заході. Так у читачів може скластися враження, що громадськість справді незадоволена Україною.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join