Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна втратила свій суверенітет ще у 2014 році

Цей меседж поширюють російські пропагандистські та анонімні телеграм-канали, зокрема телеграм-канал “Redovka”, який посилається на слова пропагандиста та спікера Держдуми В’ячеслава Володіна. У повідомленні йдеться, що починаючи з 2014 року Україна нібито поступово втратила свій суверенітет. Крім того, як стверджують автори, вона також втратила прихильність народу. Мовляв, тому що владі начхати на свій народ. 

Насправді Україна є і залишається суверенною державою. Увесь цивілізований світ не визнав незаконну анексію українського Криму Росією. А зараз, на тлі повномасштабного вторгнення Росії на території України ми залишаємося союзниками Заходу й нас активно підтримують міжнародні партнери: постачанням зброї, дипломатичним партнерством чи, наприклад, наданням статусу кандидата в ЄС. До того ж останні псевдореферендуми та створення “народних республік” світ також не визнає. 

За допомогою цього меседжа пропагандисти чинять спроби підірвати авторитет України та підживити наратив про те, що Україна — країна-невдаха, керована Заходом. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись