Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Окрім українських військових на Харківщині діють так звані гібридні НАТОвські озброєні угрупування

Цей меседж поширюють російські пропагандистські та анонімні телеграм-канали, зокрема телеграм-канал російського пропагандиста “СОЛОВЬЁВ”. У повідомленнях ідеться, що території Харківщини нібито захоплені військами НАТО. Мовляв, українська армія прирікає іноземців на неминучу смерть.

Насправді війська НАТО не беруть участі у війні, яку розв’язала Росія проти України. У відозві НАТО “У відповідь на повномасштабне вторгнення Росії на Україну” йдеться, що дії НАТО є оборонними, спрямованими не на провокацію конфлікту, а на його запобігання. Альянс несе відповідальність за те, щоб ця війна не розгорнулася та не поширилася за межі України. Це означає, що країни-члени НАТО запобігають розширенню кордонів війни, захищаючи свої території та надаючи необхідну зброю Україні. 

Саме з цієї причини війська НАТО не можуть брати участі у війні.

Пропагандисти поширюють такий меседж, аби виправдати свої поразки на фронті. Нібито Росія воює проти колективного Заходу. Також Росія неодноразово намагалася дискредитувати Альянс: стверджувала, що військові слабкі та недієздатні, називає НАТО — ЛГБТ організацією тощо.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись