Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Окупанти змушують херсонців переміститися на лівий берег Дніпра

Заклик евакуюватися поширив Путін під час зустрічі з так званими волонтерами, які займаються псевдоевакуацією. У ній ідеться, що окупаційна влада Херсона заявила: потрібно «негайно залишити місто» та заразом почала примусову евакуацію на лівий берег Дніпра. Мовляв, дії ЗСУ можуть зашкодити цивільному населенню.

Як повідомляють аналітики Центру протидії дезінформації, насправді звільнені домівки херсонців дадуть змогу заселяти туди російських військових, а також це зменшить кількість проукраїнського населення, яке заважає окупантам.

Аналітики стверджують, що в глобальному масштабі ці дії спрямовані на депортацію українців до депресивних регіонів Росії. 

Прагнення Путіна не завдати шкоди цивільним — це приклад цинізму пропагандистської диктатури, а заклик «прибрати» із зони бойових дій мирних мешканців Херсона подається як «жест доброї волі». Населення, яке залишило свої домівки, легше піддається маніпуляціям і тиску з боку окупантів, що є ворогу на руку. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись