Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Окрім українських військових на Харківщині діють так звані гібридні НАТОвські озброєні угрупування

Цей меседж поширюють російські пропагандистські та анонімні телеграм-канали, зокрема телеграм-канал російського пропагандиста “СОЛОВЬЁВ”. У повідомленнях ідеться, що території Харківщини нібито захоплені військами НАТО. Мовляв, українська армія прирікає іноземців на неминучу смерть.

Насправді війська НАТО не беруть участі у війні, яку розв’язала Росія проти України. У відозві НАТО “У відповідь на повномасштабне вторгнення Росії на Україну” йдеться, що дії НАТО є оборонними, спрямованими не на провокацію конфлікту, а на його запобігання. Альянс несе відповідальність за те, щоб ця війна не розгорнулася та не поширилася за межі України. Це означає, що країни-члени НАТО запобігають розширенню кордонів війни, захищаючи свої території та надаючи необхідну зброю Україні. 

Саме з цієї причини війська НАТО не можуть брати участі у війні.

Пропагандисти поширюють такий меседж, аби виправдати свої поразки на фронті. Нібито Росія воює проти колективного Заходу. Також Росія неодноразово намагалася дискредитувати Альянс: стверджувала, що військові слабкі та недієздатні, називає НАТО — ЛГБТ організацією тощо.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join