Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Message Україна втратила свій суверенітет ще у 2014 році

Цей меседж поширюють російські пропагандистські та анонімні телеграм-канали, зокрема телеграм-канал “Redovka”, який посилається на слова пропагандиста та спікера Держдуми В’ячеслава Володіна. У повідомленні йдеться, що починаючи з 2014 року Україна нібито поступово втратила свій суверенітет. Крім того, як стверджують автори, вона також втратила прихильність народу. Мовляв, тому що владі начхати на свій народ. 

Насправді Україна є і залишається суверенною державою. Увесь цивілізований світ не визнав незаконну анексію українського Криму Росією. А зараз, на тлі повномасштабного вторгнення Росії на території України ми залишаємося союзниками Заходу й нас активно підтримують міжнародні партнери: постачанням зброї, дипломатичним партнерством чи, наприклад, наданням статусу кандидата в ЄС. До того ж останні псевдореферендуми та створення “народних республік” світ також не визнає. 

За допомогою цього меседжа пропагандисти чинять спроби підірвати авторитет України та підживити наратив про те, що Україна — країна-невдаха, керована Заходом. 

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join