Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна поширює «ЛГБТ-пропаганду» на українських школярів та нищить молоді уми

Таку тезу поширили в російському сегменті фейсбуку. У повідомленнях ідеться, що «ЛГБТзація» українського суспільства йде повним ходом, навіть в українських школах створюють спеціальні гуртки «ЛГБТ-просвіти». У повідомленнях пропагандисти дописують, що українські освітяни потурають європейцям, аби ті побачили «рівень розвитку» українських школярів та їхню «любов» до гомосексуальності. Власне, так автори натякають, що держава примусово займається «ЛГБТзацією» українців. До публікації додають нібито скриншот із сайту Івано-франківського ліцею, де розповідають про відповідний гурток і наводять переваги його відвідування. Серед них — висока ймовірність «успішного працевлаштування» в європейські компанії. 

Аналітики StopFake проаналізували цей кейс і встановили, що така інформація є неправдивою. Вони звернулися до керівництва ліцею, які підтвердили, що такого гуртка не існує. На офіційному сайті закладу освіти також немає оголошення про набір дітей в позаурочні гуртки та секції. Останні оголошення стосуються організації харчування. Тобто фейкороби скомпілювали скриншот сайту та вкинули неправдиву інформацію. 

Утім, дезінформатори подають створення такого гуртка як щось небезпечне та непотрібне Україні. Хоча це адекватна практика розвивати в дітей свідомість та прийняття різноманіття. Адже жодної  «ЛГБТ-пропаганди» просто не існує. У нашій рубриці «Новомова» ми пояснили, чому країна-терорист жахається розмаїття та плекає у своїх громадян винятково «традиційні цінності». Якщо коротко, то Москва показує, як належність до ЛГБТКІА-спільноти вважається чимось неприпустимим, таким, що дискредитує людину, або через що людину визнають  «неправильною». У споживачів пропаганди може сформуватися хибне враження, ніби все, що стосується ЛГБТ-осіб, містить негатив. Гомосексуальність така ж природна, як і гетеросексуальність. 

Російський агітпроп подає будь-які намагання України створювати толерантне середовище як загрозу для молодого покоління. Нібито діти страждають від засилля «содомії», через що, за висновками Кремля, українців перетворюють на гомосексуалів. Жахи західної «гомодиктатури» та як у такий спосіб Європа нібито впливає на Україну ми описали у великому дослідженні про гомофобію в соціальних мережах. 

До речі, як Росія намагається захистити дітей від «небажаного впливу ЛГБТ» — читайте тут. А яким чином вона ще й виправдовує своє вторгнення «ЛГБТ-навалою» — дізнайтеся в дослідженні за результатами аналізу меседжів упродовж року повномасштабного вторгнення.  

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись