Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Україна обстріляла Бєлгород.

Російські медіа поширюють інформацію, що нібито українські військові 3 липня вночі обстріляли російське місто Бєлгород, через що загинули люди. Представниця МЗС Росії Марія Захарова повідомила, що «Москва уважно слідкує за ситуацією» та пригрозила Києву, мовляв «якщо провокації продовжаться, то Києву не поздоровиться». Однак Україна не обстрілювала російське місто.

Губернатор Бєлгородської області Росії Гладков повідомив про те, що у місті «ймовірно спрацювала система ППО», але не конкретизував причину. Далі заявили про обстріл «зі сторони України». Російське видання The Insider опублікувало фотодокази того, що на багатоповерхівку в Бєлгороді впала частина переносного зенітно-ракетного комплексу «Панцир», якого немає на озброєнні української армії, але є у російської. Представник Офісу Президента Михайло Подоляк сказав, що окупанти атакують власні міста, щоб звинуватити у цьому Україну, а вибухи у російських містах є результатом дій операторів систем ППО, які не вміють належно працювати. Росія не вперше звинувачує Україну у «провокаціях» як на українській, так і на власній території щоб у такий спосіб перекласти провину за власні воєнні злочини.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись