Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Керівник «Херсонобленерго» Ігор Сафронов співпрацює з окупантами.

Таку тезу поширює так звана влада Херсона. Зокрема, в окупаційному інтернет виданні News Front розповсюдили повідомлення про співпрацю голови Правління АТ «Херсонобленерго» з Росією та нібито виклали відео із захопленням будинку Ігоря Сафронова. Проте Сафронов — не співпрацює з окупантами.

Інформацію спростувала пресслужба підприємства. «Голова правління АТ "Херсонобленерго" Ігор Сафронов ніколи не співпрацював з Росією. На початку квітня він разом із іншими представниками правління Товариства виїхав з Херсонщини та дистанційно управляє АТ "Херсонобленерго"», — повідомляє пресслужба. У повідомленні додають, що підприємство працює згідно з українським законодавством. Це не перша спроба окупантів тиснути на підприємство. Як повідомляє пресслужба, 27 червня представники так званої «Херсонської військової-цивільної адміністрації», за підтримки представників ФСБ Росії, захопили АТ «Херсонобленерго», зокрема документацію та бухгалтерію. Також захопили окремі об’єкти, які забезпечували постачання та розподіл електричної енергії споживачам Херсонської області. Окупаційні органи чинять тиск на працівників підприємства й примушують писати заяви на співпрацю. Також під час захоплення окупанти «представили» так званого нового керівника підприємств Жахановича, який не має жодного стосунку до виконавчих органів АТ "Херсонобленерго".

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись