Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Україна нібито намагається спровокувати Росію на ядерний удар

Пропагандисти активно поширюють в анонімних телеграм-каналах заяву самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка про те, що атака ЗСУ на Курську область нібито є спробою Києва спровокувати Росію на застосування ядерної зброї. За словами Лукашенка, такі дії можуть призвести до втрати Москвою своїх міжнародних союзників, що нібито ставить Росію в небезпечне становище.

На це звернули увагу фахівці Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки. Вони наголошують, що Лукашенко вже давно є вірним союзником російської пропаганди, і його заяви щодо ядерної ескалації — відображенням кремлівської риторики. Кремль постійно нагнітає страх перед ядерною війною, щоб утримувати світ у напрузі та впливати на рішення міжнародної спільноти.

Росія, яка захопила ЗАЕС та перетворила її на військову базу, звинувачує Україну в "провокаціях", спрямованих на те, щоб змусити Росію застосувати ядерну зброю. Такі висловлювання покликані відвернути увагу від реальної загрози, яку становить саме російська агресія та її ядерний шантаж.

Ця тактика Кремля спрямована на те, щоб посіяти страх і розгубленість серед населення України та її міжнародних партнерів з метою послабити їхню рішучість у протистоянні російській агресії. Росія продовжує використовувати ядерний шантаж як інструмент політичного тиску, намагаючись змусити світ капітулювати перед її вимогами.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись