Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Угорщина виплачуватиме допомогу примусово мобілізованим до ЗСУ етнічним угорцям на Закарпатті.

Невідомі розіслали на пошти закарпатських ЗМІ листи начебто від Товариства угорської культури Закарпаття, у яких йшлося, що «уряд Угорщини вирішив надавати матеріальну допомогу примусово мобілізованим до української армії закарпатським угорцям та їх сім’ям». Цей фейк спрямований на погіршення відносин між Україною та Угорщиною.

Як пише видання InfoPost.Media, ключовими елементами цього повідомлення були національна складова та наголос на «примусовій» мобілізації. Голова Товариства угорської культури Закарпаття Василь Брензович назвав цього листа провокацією. У Товаристві теж заперечили, що надсилали подібні листи медіа: «Провокативна інформація була розіслана з електронної поштової скриньки, яка частково схожа на офіційну електронну поштову скриньку громадської організації "Товариство угорської культури Закарпаття", однак зареєстрована на іншому доменному імені в мережі інтернет».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись