Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У США відзначили успіхи російської армії у війні

Таке повідомлення шириться соціальними мережами й ворожими телеграм-каналами. У ньому йдеться, що Росія наразі перемагає Україну, і це навіть відзначили у США. Мовляв, там переконані, що Україна програє у війні з Росією. Як доказ пропагандисти посилаються на матеріал інформаційного агентства Reuters, у якому журналісти нібито розповідають про це. Проте це — неправда.

Насправді як кажуть фахівці StopFake, в Міноборони США не говорили про тотальний успіх Росії й навіть на окремих ділянках. Проте справді в останніх брифінгах Міноборони США йшлося про те, що хоч за Бахмут ведуться важкі бої, Україна продовжує утримувати місто. Відтак, у США не визнали дії російських військ повністю успішними. 

Пропагандисти поширюють такі повідомлення, аби переконати свою аудиторію та світ, що Росія перемагає й це, буцімто, бачать навіть союзники України. Наприклад, США. Так російська пропаганда намагається створити свою альтернативну реальність, запевняючи, що росіянам невдовзі слід чекати на перемогу. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись