Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Молдова надала можливість Україні керувати своїм повітряним простором, зокрема збивати ракети

Таке повідомлення шириться соціальними мережами й ворожими телеграм-каналами. У ньому йдеться, що оскільки Україна та Молдова домовилися про співпрацю у сфері протиповітряної оборони, то Україна отримає право збивати ракети у повітряному просторі Молдови. Це — неправда. 

Насправді, як кажуть фактчекери VoxCheck, ні Україна, ні Молдова не заявляли про такі домовленості. Однак нещодавно країни домовилися співпрацювати в питаннях протиповітряної оборони. Немає жодної інформації щодо того, чи обговорювали вони взагалі на зустрічі можливість того, що Україна збиватиме ракети у повітряному просторі Молдови. Офіційні сторони перемовин не робили таких заяв.

У такий спосіб пропагандисти намагаються показати, що наші партнери нездатні допомагати Україні, адже самі потребують захисту.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись