Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Гумористичний журнал «Humor Times» присвятив обкладинку Зеленському в образі сарани

У мережі поширюють нібито нову обкладинку гумористичного журналу «Humor Times». На карикатурі зображена сарана, яка символізує президента України, який буцімто виїдає всі гроші. Однак це — фейк. 

За словами фахівців VoxCheck, на обкладинці, яку поширюють у мережі, зазначено, що це випуск за грудень 2022 року. Втім, на сайті ще немає обкладинки за грудень 2022 року, проте її уже опублікували на фейсбук-акаунті видання. Обкладинки із Зеленським у фейсбуці також немає.

Пропагандисти регулярно створюють фейкові обкладинки відомих ЗМІ, на яких зображають українського президента у невигідному світлі. У такий спосіб вони дискредитують Зеленського й створюють видимість того, що його підтримка у світі зменшується. Мовляв, більшість людей, зокрема, і преса, вважають його клоуном, не ставляться до нього серйозно.  

Фейкова обкладинка
Справжня обкладинка

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись