Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У США дозволили торгувати дітьми

Таку інформацію поширили в соціальних мережах та пропагандистських медіа. У повідомленнях ідеться, нібито в Каліфорнії заблокували законопроєкт, який зробив би торгівлю неповнолітніми серйозним злочином. Автори дописують, що Каліфорнія лідирує за кількістю випадків торгівлі дітьми. Та підсумовують: «така ситуація — результат політики Джозефа Байдена». Це — неправда. 

Аналітики проєкту VoxCheck проаналізували цей кейс і пояснили, що торгівля дітьми карається законом у США. Власне, на момент поширення дописів у соцмережах сенатори розблокували розгляд законопроєкту щодо того, аби зробити торгівлю неповнолітніми серйозним злочином. Відповідно Джо Байден не міг скасовувати указ, спрямований на боротьбу з торгівлею дітьми. Тобто пропагандисти викривили інформацію щодо самого законопроєкту та написали, що його нібито заблокували. Хоча взагалі не йдеться про заперечення злочину торгівлі дітьми, а навпаки — про посилення відповідальності за нього та допрацювання закону. 

Згідно з чинним законодавством Каліфорнії торгівля неповнолітніми карається ув'язненням на строк до 12 років. При цьому сексуальна експлуатація неповнолітньої особи, яка супроводжується примусом, обманом, залякуванням, може призвести до ув'язнення на 15 років або до довічного терміну.

Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись