Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У Придністров'ї готували тираж газети із закликами до Путіна «захистити від нападу Збройних Сил України»

У Росії надрукували «екстрений випуск» газети Придністров'я, в якому йдеться про теракти та нібито офіційне звернення жителів регіону до президента Росії Володимира Путіна з проханням про допомогу. Про це повідомило оперативне командування «Південь».

«Оперативним шляхом отримано інформацію про диверсійну заготовку – тираж газети «Придністров'я» від 2 травня 2022 року з нібито офіційним зверненням мешканців Придністров'я до путіна з проханням про захист від нападу українських Збройних Сил. Оголошенням цієї провокації дії ворожих сил дискредитовані», – повідомило ОК «Південь».

Telegram-канал Nexta Live 30 квітня опублікував нібито сторінку спецвипуску газети «Придністров'я», датовану 2 травня 2022 року. Серед матеріалів – «звернення» місцевих жителів до президента росії владіміра путіна та повідомлення про «численні напади» на регіон.

Там же йшлося і про «десятки вбитих». У «зверненні» місцеві жителі нібито просили його «задіяти армію Росії» у Придністров'ї. Водночас головний редактор видання «Придністров'я» Олександр Карасьов спростував справжність цієї сторінки, заявивши, що це – фейк і подібний спецвипуск видання не готувало, пише молдавське видання NewsMaker.

Впродовж останніх днів у Придністров’ї – окупованому регіоні Молдови – посилились російські провокації. За кілька днів до цього російські військові заявляли, що їхня мета – захопити південь України, щоб мати ще один вихід до Придністров’я.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись