Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Кримські татари «одностайно підтримали спецоперацію в Україні»

30 квітня прокремлівські ЗМІ розповсюдили матеріали про те, що кримські татари заявили про «повну підтримку зовнішньополітичного курсу Росії» та «одностайно» підтримали широкомасштабне вторгнення Росії в Україну. Наче кримські татари «готові брати участь у спецоперації в Україні».

За інформацією Stopfake, підконтрольна Кремлю окупаційна «влада» захопленого Криму 30 квітня провела на півострові показний «з’їзд», на якому кримські татари нібито «підтримали» російську агресію проти України.

Зі слів голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, для створення «красивої картинки» і міфічної «масовості» Росія силоміць зігнала на «засідання» студентів Кримського інженерно-педагогічного університету, а також працівників бюджетних організацій, у тому числі вчителів. Чубаров наголошує, що цей захід не має жодної політичної ваги і не відображає реальної проукраїнської позиції корінного народу України – кримських татар.

«Єдиною метою, заради якої ФСБ РФ організовує такий «з’їзд», є імітація підтримки кримськими татарами «політики путіна та спеціальної військової операції» проти України. Власне, «з’їздом», що проводиться сьогодні, спецслужби РФ черговий раз, але абсолютно безуспішно спробують обдурити світ у тому, що, мовляв, кримські татари демонструють лояльність до політики країни-окупанта і його президента путіна», – повідомив Чубаров на своїй сторінці в Facebook.

Кримські татари – це корінний народ України, який підтримує територіальну цілісність країни і виступає категорично проти розпочатої Росією війни. Детальніше.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись