Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Миколаєві масовий голод

Про таке пишуть російські медіа. Нібито у Миколаєві критична гуманітарна ситуація, нічого їсти й пити, люди живуть без електрики та опалення.

Гуманітарна ситуація у Миколаєві, як і в багатьох інших містах України складна, проте не критична, як стверджують прокремлівські рупори.

Саме щоденні ракетні обстріли Миколаєва та атаки росіян на критичну інфраструктуру України є першопричиною, чому в Миколаєві, як і в решті українських міст, перебої з енерго-, тепло- та водопостачанням цивільного населення.

Однак по всій Україні, включно з Миколаєвом, розгорнуто «Пункти Незламності», де можна зігрітися, зарядити гаджети, отримати медичну та гуманітарну допомогу. Миколаїв забезпечений усіма необхідними харчовими продуктами, товарами першої потреби, медикаментами. У місті працює величезна кількість продуктових магазинів.

Російські пропагандисти від початку повномасштабної війни в Україні лякають українців голодом, замовчуючи, що Україна – аграрна країна, є годівницею для багатьох країн світу. Те, що у деяких містах люди не мають їжі, спричинено винятково російською агресією, постійними обстрілами та окупацією частини територій України. Пропагандисти просувають фейк про зморених голодом і холодом містян у Миколаєві, аби показати, що якби місто не було таке принципове у своїй незламності та здалося б Росії, то мало б вдосталь питної води, їжі та тепла. При тому, пропагандисти не кажуть, що саме росіяни створюють важку гуманітарну ситуацію, щоб зламати та загарбати собі Миколаїв. Детальніше

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись