Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У мережі зʼявився відеоролик, який має на меті дискредитувати та зірвати мобілізаційний процес в Україні

Російські пропагандисти поширюють відеоролик про «будні» двох молодих українців: один відпочиває, розважається з дівчатами, вживає алкоголь і наркотики, а інший у цей час воює. 

Агітпроп намагається підірвати авторитет ЗСУ, а також посіяти розбрат в українському суспільстві. Про це пишуть у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Автори відео зрежисували «дві реальності» українців, навмисно зманіпулювавши чутливими темами для українського народу, щоб привернути увагу та спровокувати конфлікт. Проте російські пропагандисти ігнорують факт того, що українці йдуть на військову службу не заради популярності й «люксових умов», а для захисту своєї країни та її майбутнього. 

Цей маніпулятивний відеоролик зʼявився на тлі суспільних обговорень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». Більше матеріалів на цю тему можна знайти тут.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись