Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Києві буцімто роздають «агітки» жінкам, літнім людям і дітям, щоб ті мобілізовувалися до ЗСУ

У прокремлівських медіа поширюють низку світлин із так званими «агітками», які нібито роздають у Києві жінкам, літнім людям і дітям, закликаючи їх вступати до лав ЗСУ. «Не задавай питань — вступай у ЗСУ», «Не записуйся на манікюр, краще запишись до ЗСУ», «Хочеш бачити онуків в НАТО?» — буцімто йдеться в таких агітках. Однак це — неправда. 

Фактчекери Центру протидії дезінформації при РНБО проаналізували світлини і з’ясували, що такі агітки — фейкові і їх не могли роздавати представники ТЦК та СП або ж інші органи військового управління. Це всього-на-всього вкид російського агітпропу, адже ніхто не мобілізує літніх людей, дітей чи жінок до Сил оборони України.

Як заявили фахівці, на території Києва чи інших українських регіонів таких листівок не розповсюджували від офіційного представництва військового керівництва. 

Раніше ми документували схожий кейс, начебто в Україні роздають агітки людям літнього віку, щоб ті мобілізувалися в ЗСУ.

Фото — Центр протидії дезінформації при РНБО.
Автор: Орест Сливенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись