Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк У Харкові в корпусах дорожньої клінічної лікарні та інших медзакладів українські військові влаштували склади зброї, а пацієнтів там утримують проти їхньої волі.

Такі повідомлення поширюють російські пропагандистські ЗМІ із посиланням на заяву міноборони Росії. За даними Харківського антикорупційного центру, в міноборони Росії заявили, що у Харкові в корпусах дорожньої клінічної лікарні (вул. Ігоря Муратова), міської лікарні № 25 (Олександрівський проспект), ендокринологічної клініки Інституту ендокринної патології (вул. Гуревича) та дитячої поліклініки № 23 (вул. Метробудівників), військовослужбовці ЗСУ обладнали вогневі точки та склади боєприпасів. У повідомленнях міноборони також додають, що персонал та пацієнти лікарень насильно утримуються під приводом забезпечення їхньої безпеки. Однак це — неправда. Як повідомили фактчекерам у департаменті у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради, блокпостів та вогневих точок армії та тероборони в медичних установах Харкова немає.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись