Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Fake У Харкові в корпусах дорожньої клінічної лікарні та інших медзакладів українські військові влаштували склади зброї, а пацієнтів там утримують проти їхньої волі.

Такі повідомлення поширюють російські пропагандистські ЗМІ із посиланням на заяву міноборони Росії. За даними Харківського антикорупційного центру, в міноборони Росії заявили, що у Харкові в корпусах дорожньої клінічної лікарні (вул. Ігоря Муратова), міської лікарні № 25 (Олександрівський проспект), ендокринологічної клініки Інституту ендокринної патології (вул. Гуревича) та дитячої поліклініки № 23 (вул. Метробудівників), військовослужбовці ЗСУ обладнали вогневі точки та склади боєприпасів. У повідомленнях міноборони також додають, що персонал та пацієнти лікарень насильно утримуються під приводом забезпечення їхньої безпеки. Однак це — неправда. Як повідомили фактчекерам у департаменті у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міськради, блокпостів та вогневих точок армії та тероборони в медичних установах Харкова немає.

NGO “Detector Media” has been working for our readers for over 20 years. In times of elections, revolutions, pandemics and war, we continue to fight for quality journalism. Our experts develop media literacy of the audience, advocate for the rights of journalists, and refute Russian disinformation.

“Detector Media” resumes the work of our Community and invites those who believe that the media should be better: more professional, truthful and transparent.

Join