Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Маніпуляція У Харкові росіяни знищили склад з боєкомплектом

Російські медіа і проросійські ресурси повідомляють, що нібито 10 січня в Харкові росіяни влучили у склад піротехніки, де ЗСУ зберігали боєкомплект. Буцімто, крім феєрверків чути було й вибухи снарядів. Також у повідомленнях робили припущення, що нібито у тому ж місці містився й особовий склад української армії. Це — маніпуляція.

Росіяни справді влучили у склад піротехніки у Харкові. На місці правоохоронці вилучили уламки касетного снаряду, попередньо — від РСЗВ «Смерч». Після влучання в одноповерхову складську будівлю сталася пожежа. Як повідомляє Харківський антикорупційний центр, цей склад магазин піротехніки винаймає близько 20 років. 

Жодного підтвердження щодо детонування боєкомплекту немає. За попередньою інформацією, немає й постраждалих, що спростовує припущення пропагандистів про розміщення поряд українських військовослужбовців. Місцеві мешканці також підтвердили, що вибухала саме піротехніка, а не снаряди.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись