Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття У фейсбуці розпочалася фішингова атака: щоб не заблокували акаунт нібито через порушення правил спільноти, треба перейти за посиланням

У соціальній мережі «Фейсбук» почалася фішингова атака адміністраторів груп. Їм приходить повідомлення, в якому йдеться, що нібито через серйозні порушення правил спільноти їхній акаунт заблокують протягом 24 годин. Щоб акаунт не заблокували, потрібно буцімто перейти за посиланням у повідомленні та оскаржити рішення.

Фахівці Центру протидії дезінформації дослідили цю схему та закликають не переходити за сумнівними посиланнями. У такий спосіб шахраї намагаються отримати доступ до вашого акаунту у фейсбуку та інформацію щодо банківських карток і особистих даних.

Ба більше, адміністрація фейсбуку не розсилає повідомлення такого штибу. Якщо вам написали подібне, надішліть скаргу та заблокуйте автора. Якщо ви стали жертвою шахраїв, зверніться в кіберполіцію.

Автор: Олександра Котенко,

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись