Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Стан Залужного погіршився після операції для лікування травм голови

Пропагандисти поширюють у соцмережах відео, на якому нібито зображений головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у національному вбранні. Вони стверджують, що так він виглядає після операції для лікування травм голови.  Це — фейк.

На нього звернули увагу аналітики проєкту MythDetector. Вони зʼясували, що відео створене за допомогою дипфейку, де обличчя Залужного наклали на вже опубліковане відео українського блогера. Крім того, пропагандисти раніше поширювали і відфотошоплені зображення, на яких нібито видно пошкодження голови головнокомандувача ЗСУ. Цю інформацію вже було багаторазово спростовано відео та фотографіями, на яких видно Залужного без травм.

У такий спосіб пропагандисти намагаються особисто дискредитувати Валерія Залужного та викликати паніку серед українців. «Детектор медіа» нещодавно неодноразово спростовував повідомлення про «смерть» Залужного. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись