Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк США хочуть продовжувати війну в Україні, щоб отримувати зиск від постійного продажу зброї

Новина поширюється пропагандистами та анонімними телеграм-каналами. У таких повідомленнях ідеться, що США мають фінансові інтереси в продовженні війни в Україні. Мовляв, американські компанії отримують величезний прибуток від продажу зброї, саме тому високопосадовці США наполягають на продовженні війни. Проте це — неправда.

Наприклад, як розказують фахівці EU vs Disinfo з посиланням на американське видання “The Washington Post”, яке повідомило про запрошення України до столу переговорів. Ініціатором цього стали США. Однією з причин переговорів, як пише видання, є зменшення військового арсеналу США. «США та деякі їхні союзники стурбовані тим, що їхні запаси зброї, включаючи деякі боєприпаси, зменшилися», — йдеться у статті. Тобто це твердження безпідставне, адже США не мають на думці продовжувати війну, постачаючи ще більше зброї. 

Пропагандисти поширюють цей фейк, щоб підірвати авторитет Заходу, який  допомагає Україні нібито лише для власного зиску. Однак безумовна допомога, надана Україні для захисту від агресії Росії, свідчить про те, що цивілізований світ допомагає нам будь-якими шляхами й не вбачає в цьому власного зиску. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись