Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Польща готується до війни

Таку інформацію поширив польський ресурс “Dziennik Polityczny”. У матеріалі видання йшлося, що речник Пентагону відрядив на територію Польщі американських військових, саме тому автори, мовляв, вирішили, що Польща готується до війни та розгортає новий фронт. Проте це — неправда. 

Як повідомляє Центр протидії дезінформації, це не є офіційною заявою Польщі. Тобто відряджаючи військових на східні кордони НАТО, Польща лишень обороняється, а не нападає. 

Також в інтерв’ю виданню “Polska Times” міністр оборони Польщі Маріуш Блащак наголосив, що країна справді приймає американських солдатів на своїй території, проте лише в оборонних цілях. 

Dziennik Polityczny — портал, що працює з 2014 року. Його неодноразово ідентифікували як організацію, яка поширює дезінформацію, насамперед на військову тематику. Характерною рисою сайту стали фейкові матеріали про американські війська в Польщі, а також про польське командування. Ресурс публікує фейкові новини поруч із достовірними матеріалами, у такий спосіб вдається до маніпуляцій. Нещодавно портал опублікував псевдомапу, де Україна розділена на декілька шматків між Польщею та Росією. 

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись