Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Слоганом Харків-Прайду нібито є «Краще ЗСУшник-гей ніж ухильник-натурал»

Пропагандисти поширюють у проросійських анонімних телеграм-каналах інформацію про те, що слоганом Харків-Прайду нібито є фраза «Краще ЗСУшник — гей ніж ухильник натурал» (оригінальну орфографію збережено). Втім це — фейк.

На офіційних акаунтах Харків-Прайду в соцмережах немає цього гасла. Ба більше, на фейковість вказує те, що пропагандисти припустилися низки граматичних помилок. В українській мові правильним є написання «ухилянт», а не «ухильник», що є калькою з російської та не використовується українцями. Крім того, сам лозунг має провокативний характер і створений з метою маніпуляції громадською думкою.

Цей фейк є частиною інформаційної війни, спрямованої на дискредитацію українських військових та подальше розділення суспільства. Використання таких лозунгів має на меті посіяти розбрат серед громадян, викликати негативне ставлення до ЛГБТКплюс-спільноти та дискредитувати українську армію. Росіяни всіляко намагаються підсилити гомофобію за допомогою різних маніпуляцій та фейків. У такий спосіб вони хочуть виправдати свою агресію проти України. Мовляв, Росія бореться за справжні цінності,  яких немає на Заході.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись