Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Ручну зброю перевозять в пасажирських вагонах. Ракета може влучити в потяг. Гроші за скасований поїзд не повертають.

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростували найпоширеніші фейки щодо руху поїздів «Української залізниці».

По-перше, всю надану від партнерів зброю, у тому числі ручну, перевозять в спеціальних вагонах та за іншими маршрутами.

По-друге, ракети, які запускає армія Росії, летять по заданій траєкторії до місця призначення, тому влучити в потяг, що рухається, дуже мала вірогідність.

По-третє, гроші не пропадуть. «Укрзалізниця» дозволила повернути квитки за скасовані через війну потяги. Також варто пам’ятати, що маршрути поїздів змінюються через характер ведення бойових дій. Потяг може запізнюватися в разі ракетних обстрілів залізничної інфраструктури. «Укрзалізниця» уточнила розклад, щоб потяг прибував до місця призначення не під час запровадження комендантської години.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись