Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Британські аналітики заявили про перемогу Росії в економічній війні, яку розв'язав проти неї Захід.

Прокремлівські медіа поширюють брехню, нібито таке заявив редактор економіст The Guardian Ларі Еліот. У матеріалі від 3 травня Еліот висловив побоювання щодо гуманітарної катастрофи, а також припустив, що рано чи пізно угода між Росією та Україною має бути укладена. Водночас журналіст додав, що через звірства, вчинені російськими військами, йти на компроміс із Кремлем важко. У тексті немає підтримки Путінського режиму. Автор вважає, що найкращим варіантом для світу могли б стати перемовини.

Російська пропаганда на основі припущень і роздумів окремого журналіста створила десятки матеріалів про начебто визнання Британією могутності та непереможності Росії.

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України нагадує, що використання Кремлем експертів, які висловлюють особисту думку, – маніпуляція. У такий спосіб Росія намагається нав’язати світу свою точку зору.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись