Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Київ наказав замінувати 100-тонні ємності з селітрою та азотною кислотою у Сєверодонецьку на заводі «Азот».

Таку брехню поширює міністерство оборони Росії. За версією російських пропагандистів, Київ вважає, що таким чином може стримати наступ і звалити на Росію хімічну катастрофу. А ще нібито Офіс Зеленського ухвалив рішення зупинити відведення військ із Сєверодонецька до Лисичанська, щоб показати Заходу, що постачання озброєнь виправдане бойовим настроєм. Російська пропаганда, працюючи на випередження, регулярно розганяє заяви про те, що українська армія щось планує замінувати чи підірвати і звинуватити у цьому Росію. Ще одна мета подібної брехні – викликати недовіру до української армії.

Сьогодні ідуть активні бої за Сєвєродонецьк на Луганщині, росіяни штурмують місто, кидають туди всі резерви, зараз це їхня головна ціль. При тому систематично обстрілюють хімзавод «Азот», у бомбосховищах якого перебувають люди. Як сказав керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, через постійні обстріли до Сєвєродонецька неможливо доставити їжу та ліки, гуманітарна ситуація важка.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись