Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Російська громада дискредитує Зеленського в Німеччині

Прокремлівські ресурси поширюють у мережі фото листівок із зображенням президента України Володимира Зеленського, який простягає руки й просить грошей різними мовами світу. Згідно зі словами пропагандистів, такі листівки почали з'являтися в країнах Європи. 

Насправді ці листівки були розклеєні російською громадою в Німеччині. Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО після звернення до Посольства України в Німеччині та МЗС України. Їх розклеювали виключно для створення пропагандистського контенту, після чого листівки здерли самі росіяни. 

У такий спосіб Росія продовжує виставляти Зеленського в образі «жебрака». Зрештою, мета таких дій ― вплинути на скорочення міжнародної фінансової підтримки України. Раніше ми спростовували інформацію, що в Мюнхені створили графіті із Зеленським, де Ілон Маск його б’є та змушує «більше не канючити грошей».

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись