Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Росіяни стверджують, що Зеленський нібито почав війну проти російськомовного населення Донбасу

Колишній офіцер американської розвідки Скотт Ріттер заявив, що президент України Володимир Зеленський нібито розпочав війну проти російськомовного населення Донбасу, запровадивши антитерористичну операцію, під час якої українська армія нібито вбивала жінок, дітей і невинних людей. На це звернув увагу Центр протидії дезінформації.

Фахівці Центру роз’яснюють, що антитерористична операція на Донбасі була відповіддю на підтримувану Росією збройну агресію, що почалася після незаконної анексії Криму в 2014 році. Україна не ініціювала війну, а діяла в рамках міжнародного права, захищаючи свою територію та громадян від проросійських сепаратистів і російських військ. Звинувачення в масових убивствах цивільного населення є частиною дезінформаційної кампанії Кремля, спрямованої на дискредитацію української влади та виправдання своїх агресивних дій.

Росія намагається створити образ України як країни-агресора, яка порушує права російськомовного населення. Це робиться для того, щоб виправдати свої дії на міжнародній арені, зокрема, окупацію Криму та підтримку бойовиків на Донбасі. Поширення подібних фейків спрямоване на те, щоб викликати напругу між різними етнічними та мовними групами в Україні, особливо серед російськомовних громадян, що може призвести до внутрішньої дестабілізації. Росія також намагається вплинути на громадську думку в Європі та США, щоб зменшити підтримку України з боку міжнародної спільноти. За допомогою таких заяв Кремль прагне зобразити конфлікт на Донбасі як внутрішній громадянський конфлікт, а не як акт зовнішньої агресії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись