Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Росія в черговий раз залякує Захід ядерною війною

Російський політолог Сергій Караганов, який раніше пропонував завдати «випереджальний “удар відплати”» по одній з країн НАТО, опублікував статтю, в якій вимагає змінити російську ядерну доктрину. На думку Караганова, якщо продовжаться збиття російських літаків і подальші бомбардування російських міст, то згідно з новою доктриною, мають бути здійснені потужні ядерні атаки по країнах ЄС. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації при РНБО. 

Також Караганов пропонує відмовитися від доктрини непоширення та «допомогти» отримати ядерну зброю «дружнім країнам», зокрема арабського світу та Латинської Америки. Це нібито мало б допомогти Росії досягти перемоги у війні, тобто повної окупації східних, південних і центральних областей України.

У такий спосіб російський агітпроп намагається використати період виборів у США, щоб змусити ЄС зменшити військову допомогу Україні та піти на мирні переговори на умовах Путіна.

Сам Караганов вважається впливовим науковцем і входить до наукової ради при раді безпеки Росії, але напряму не бере участі в ухваленні рішень. Москва використовує заяви Караганова, так само як і експрезидента Дмитра Медведєва, виключно для залякування світу «ядерним катаклізмом». 

• Читайте також: ЄС нехтує своїми принципами, бо підтримує надання Україні зброї зі збідненим ураном, але хоче накласти санкції на Білорусь за ядерну зброю

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись