Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Меседж Росія перемагає санкції Заходу

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, таку тезу поширює російська пропаганда підтверджуючи її тим, що Угорщина ветуватиме ембарго на імпорт російської нафти, яке Євросоюз планує включити до 6-го пакету санкцій проти Росії. Про ветування ембарго 3 травня повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто. Оскільки 65% нафти, що споживається Угорщиною, надходить нафтопроводом «Дружба», а альтернативних ліній в країну немає, проєкт шостого пакету санкцій передбачає винятки для Угорщини та Словаччини, яким дозволено продовжити імпорт до кінця 2023 року.

«Але через заборону транзиту угорською територією військової допомоги Україні, ЄС розпочав правовий процес, результатом якого може стати припинення євродотацій для Угорщини. Реакція країн ЄС спонукає керівництво Угорщини відкликати вето на нафтове ембарго ЄС проти Росії», — йдеться у повідомленні Центру.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись