Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія бреше, що українські інструктори тренують терористів у Сирії

Російська пропаганда в черговий раз поширює інформацію, що українські інструктори разом зі США нібито навчають міжнародних терористів у Сирії. Тепер до поширення цього повідомлення долучився міністр закордонних справ Росії Лавров.

Проте це ― фейк, пишуть у Центрі протидії дезінформації. Цю дезінформацію вже неодноразово поширювали по лінії служби зовнішньої розвідки Росії, при цьому не наводячи жодних доказів. 

Керівник ЦПД, офіцер Сил оборони України Андрій Коваленко вважає, що основний фокус цієї кампанії спрямований на Близький Схід, країни Глобального Півдня, а також американське інфополе. Він додав, що це ключова інформаційна загроза на міжнародному рівні. 

У такий спосіб росіяни намагаються ствердити, що Україна ― «держава-терористка». Однак насправді саме Росія підтримує бойовиків у Сирії, які використовували, зокрема, хімічну зброю. Також Москва підтримує відносини з «Талібаном», «Хезболлою», ХАМАС та ІДІЛ.

Раніше ми спростовували інформацію, що Україна та НАТО готують провокації в Сирії.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись