Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Фейк Росія поширює дезінформацію про підготовку Україною та НАТО провокації в Сирії

Служба зовнішньої розвідки Росії стверджує, що нібито спецслужби країн НАТО та України готують «провокацію із застосуванням хімічної зброї» в Сирії разом із місцевими збройними угрупованнями. Покласти ж відповідальність за це буцімто збираються на Росію.

Колаж ЦПД

Насправді ці звинувачення в сторону спецслужб України та НАТО є безпідставними та бездоказовими. Ба більше, подібні тези вже не вперше звучать від російських пропагандистів. У Центрі протидії дезінформації пишуть, що це одна зі стратегій інформаційної війни, яку веде Росія. 

Насправді саме Росія є однією з причин нестабільності на Близькому Сході та може здійснити провокацію в Сирії, додають у ЦПД. Раніше російська пропаганда виправдовувала використання хімічної зброї в Сирії союзницькими військами Башара Аль-Асада. Тобто Москва надає політичну підтримку авторитарним режимам, які вбили тисячі цивільних, чим ще більше підриває глобальну безпеку. 

На тлі зростання напруженості на Близькому Сході кремлівська пропаганда намагається використати цю ситуацію, щоб створити негативний контекст навколо України.  У такий спосіб Росія продовжує просувати наратив про «український тероризм» для дискредитації України в очах міжнародної спільноти.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись