Spilnota Detector Media
Русскій фейк, іді на***!

Викриття Як Росія «заговорює» свої злочини на окупованих територіях «святом возз’єднання»

Кремлівська пропаганда розгорнула масштабну інформаційну кампанію до річниці псевдореферендумів на окупованих територіях. Про це повідомляють у Центрі протидії дезінформації.

У мережі проросійські ресурси цитують заяви Путіна та підконтрольних Кремлю гауляйтерів щодо так званого «свята возз’єднання». Також проводяться пропагандистські масові акції для створення «святкової атмосфери». 

Кремль просуває наратив про «щасливу окупацію», постійно підкреслюючи, як окуповані території начебто «процвітають» під російським прапором. У такий спосіб Росія виправдовує війну проти України.   

У ЦПД додають, що насправді всі заяви Кремля стосовно «покращення життя» на окупованих територіях є відвертою та цинічною брехнею, мета якої – відволікти населення від воєнних злочинів російської армії в Україні. Окуповані території перебувають у гуманітарній кризі через російську агресію, руйнування інфраструктури та порушення прав людини. Життя на окупованих територіях супроводжується репресіями та насильством проти місцевого цивільного населення.

Із перших днів повномасштабного вторгнення експерти «Детектора медіа» щодня протистоять російській дезінформації. Ми спростовуємо фейкові новини, деконструюємо російські наративи та меседжі. І гартуємо медіаграмотність читачів.

Наша команда закликає долучитися до Спільноти «Детектора медіа», щоб разом боротися з російською пропагандою.

Долучитись